Вести

Вујовић са амбасадорком Шведске о Зеленој агенди

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговала је са амбасадорком Краљевине Шведске у Србији Аником Бен Давид о имплементацији Зелене агенде у Србији и сарадњи у области заштите животне средине.

Вујовић је истакла изузетну сарадњу са Шведском у претходном периоду на пројектима који су важни у процесу приступања Србије Европској унији и испуњавању критеријума из Поглавља 27.

"Шведска је важан партнер Србији у процесу преговарања са Европском унијом и реализацији инфраструктурних пројекта, на чему смо вам веома захвални. Интензивно радимо на усклађивању домаћег законодавства са регулативом ЕУ, али и на капиталним зеленим пројектима. У складу са приоритетима које смо поставили, а који се односе на смањење аерозагађења, решавање питања управљања чврстим отпадом и изградњу инфраструктуре за прераду отпадних вода, значајна нам је ваша подршка, али и искуство. Желим да наставимо успешну сарадњу и у наредном периоду", рекла је Вујовић.

Вујовић је амбасадорку Шведске упознала са зеленим пројектима који су покренути и спроведени у претходних годину дана, колико је на челу ресорног министарства, нагласивши значај ENVAP и EISP пројеката које финансира Краљевина Шведска.

 

 

 

Извор: Танјуг