Народна скупштина

Божић: Захваљујући Вучићу жене у Србији имају сигурну будућност

Заменица председника Посланичке групе ''Александар Вучић - За нашу децу'' Сандра Божић, предложила је измену дела Закона о родној равноправности која искључује могућност постављања жена у подређен положај и у језичком смислу.

Наиме, предлошко-падежном конструкцијом ''над женама'' сугерише се подређен положај жене као ентитета над којим се врши одређена радња, те се на нивоу језика жена поставља у положај немоћи, што је у супротности са родно-сензитивним језиком који је битна полазна тачка ка постизању родне равноправности.

Ова иако можда на изглед небитна језичка измена представља заправо само још један од дугогодишњих напора и залагања Уније жена Српске напредне странке на стварању услова у друштву у оквиру кога бисмо сви имали једнака права и једнаке могућности и из којег бисмо елиминисали сваки облик насиља.

Преданом и мудром политиком коју води председник Александар Вучић, жене у Србији данас су оснажене и политички и економски, знају да имају ослонац у свим сегментима друштва, снажну подршку државе, која њима и њиховим породицама пружа сигурну будућност.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2