Народна скупштина

Марковић: Истрага о Ђиласу и кад је био градоначелник?

Посланик Српске напредне странке Александар Марковић питао је данас министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да ли ће истрагом коју је најавио, а због које је, како каже, против њега покренута хајка, бити обухваћен и период када је Драган Ђилас био градоначелник Београда.

Марковић је навео да је период Ђиласове власти у Београду био обележен бројним аферама.

"Више пута смо овде у Народној Скупштини говорили о њима, износили и конкретне податке, наводили и конкретне износе. Постоји основана сумња да је резултат разлике од 74.000 до 25 милиона евра управо производ афера”, рекао је Марковић. Он је додао да се последњих дана води хајка против Стефановића од стране Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и осталих из Савеза за Србију, као и неких медија попут ТВ Н1, листа Данас, наводећи да је та кампања почела дан након најављене опсежне истраге против Ђиаса.

“Очигледно да је Небојша Стефановић такао у осиње гнездо, што би народ рекао, и изазвао невероватну количину хистерије и нервозе код Драгана Ђиласа, који је моментално дао налог да се крене у овакву кампању”, рекао је Марковић. Како каже, “грех” Небојше Стефановића је тај што је поставио питање како је Ђилас са 74.000 евра, колико је тврдио да је зарадио у Чешкој, дошао до најмање 25 милиона евра.

“И то све у време власти његове странке и за чије је време обављао важне функције. Уместо одговора имамо хајку на министра, имамо кампању о некаквом фалсификату и све остало што данима гледамо на Н1, читамо у Данасу”, рекао је он. Оценио је да је реч о скретању пажње са најављене истраге, а све због страха шта ће та истрага показати.

 

 

 

 

извор: Танјуг