Народна скупштина

Марковић: Нарастајућа нетолеранција агресивне мањине у друштву

Посланик СНС Александар Марковић питао је председницу Владе Србије Ану Брнабић да ли постоји опасност да буду отежане европске интеграције, с обзиром на, како каже, нарастајућу нетолеранцију “агресивне мањине у друштву, која све отвореније оспорава право на мишљење и говора свима који другачије мисле од њих, а посебно председнику Александру Вучићу”.

Марковић каже да један део друштва, који се, оцењује, препознао у синтагми “лажна елита”, континуирано спроводи хајку против оних који не деле њихове ставове.

“Сведоци смо ових дана једне такве хајке, која се води против председника Србије, Александра Вучића, зато што је Вучић отишао корак даље и написао ауторски текст у коме је анализирао овај феномен који у Србији није од јуче, већ постоји деценијама, а то је настојање ових кругова да поделе српски народ на такозвану елиту и обичан народ”, рекао је Марковић.

У тој хајци, како каже, предњаче Н1, али има и “разних штампаних билтена Савеза за Србију, дневних и недељних”, а најдаље је, додаје, отишао лист “Данас”.

Марковић сматра да је очигледно у питању дубока мржња према Вучићу и сопственом народу, која је, додаје последица фрустрације и немоћи, јер народ подржава актуелног председника Републике.

 

 

 

 

извор: Танјуг