Народна скупштина

Вујовић: Санација депоније Стањевина готова до 15. јуна

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић најавила је да ће радови на санацији депоније Стањевина код Пријепоља бити завршени до 15. јуна.

Подсетила је да је то вишедеценијски проблем и навела да је 60 одсто посла готово и да је у току постављање дренажних слојева, након чега ће уследити озелењавање и пошумљавање.

Вујовић је рекла да ће се градити и трансферна станица за отпад у Новој Вароши и да су већ пребачена средства за тај пројекат у износу од 91 милион динара, као и да по 20 одсто учествују општине Прибој, Пријепоље и Нова Варош.

"Потписан је уговор и одмах након празника креће извођење радова и трајаће 150 дана. Она је изузетно значајна јер ће растеретити Прибој где се односи сав отпад. Та станица је предуслов за изградњу регионалног рециклажног центра у Новој Вароши. Регионални центри ће се градити средствима ЕБРД. Договорено је да се ти пројекти поделе у две фазе - у првој ће бити Каленић Ваљево, Дубоко Ужице, Сомбор и Бањица Нова Варош. За депоније у ова четири региона могу да крену тендеру већ у четвртом кварталу", навела је Вујовић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС2