Саопштења

Орлић: Тадић поново показао зашто је у сваком смислу бивши

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 18.02.2021.

 

Владимир Орлић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Борис Тадић, бивши шеф жутог предузећа тзв. Демократске странке, поново је показао зашто је у сваком смислу бивши. Његова логика „када криминални клан ухапсиш, то није борба против њега, него је показатељ да са њим сарађујеш“ – показује као на длану човека ког заобилази и елементарна разборитост. Било би можда за смех, само да такав човек није одлучивао о судбини читаве једне земље својевремено. А то није више за смех, већ за чисту језу.

Али, ето, јасно је сада зашто у време Тадића, његовог најближег сарадника тајкуна Ђиласа и осталих ведета жутог предузећа, није било никакве борбе против организованог криминала – они су то питање схватали на неки „свој“ начин, потпуно другачији од остатка планете. Па су, уместо да се против те пошасти боре, решили да јој се својски придруже. Да, како сами лепо признају у свом званичном страначком документу: намештају тендере, намештају конкурсе и уграђују се за проценат масовно. Да на тај начин буквално краду народни новац и бесомучно се богате. И на тај начин стекну ласкаву титулу – жутих лопова. Још и да све то раде организовано, да се види да их ситан криминал не занима: броји се до 619 милиона евра по функционеру, или се не ради уопште. А држава нека пропадне, кога је брига, само да су лопови задовољни, како њихова суманута „логика“ и налаже.

Да се такав рад и такво друштво увек на крају обије о главу – ту је Тадић потпуно у праву. Он то зна најбоље. Онај са 619 милиона прихода током обављања државних функција у жутом предузећу је Тадића лично изврнуо на поставу и избацио из њиховог заједничког предузећа наглавачке, без да је трепнуо, а јако брзо им је народ свима трајно затворио ту лоповску фирму и послао их трајно на маргину, где им је реално одувек и било место. Па сад одатле могу до миле воље да реже и добацују: то ни најмање не мења чињеницу да данас држава има и храбрости и способности да заштити народ – онако како лопови из бившег режима нису ни смели, ни умели, ни хтели никада. Као ни чињеницу да ће Тадићи и Ђиласи трајно остати бивши у сваком смислу. Политички смисао је ту најмање битан – они политичари никада нису ни били. Били су и остали само – жути лопови. И тиме је речено буквално све о њима.

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА