Саопштења

Провоцирање , изазивање нереда и немира је друштвено неприхватљиво и незаконито

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 16.06.2017.  

 

Служба за информисање Српске напредне странке саопштава да ће наш Правни тим тужити контрамитингаша Марка Радосављевића због провоцирања, изазивања нереда и немира на скупу СНС, одржаном 31. маја 2017. године, и да очекујемо да се правосуђе понаша у складу са законима Србије.

Поводом изјаве овог контрамитингаша да га је Александар Вучић показао као пијанца, наглашавамо да је у питању најобичнија лаж, јер Вучић није рекао ни да је пијанац, ни да је глумац, ни да је учитељ, већ је показао слику особе која је провоцирала, изазивала нереде и немире о чему сведоче и бројни видео снимци.

Такође, СНС саопштава и да је извештавање појединих медија, који већ данима тенденциозно говоре и пишу о дешавањима на скупу СНС, једином законитом скупу на дан полагања заклетве председника Србије, Александра Вучића, у најмању руку скандалозно, ако се има у виду обавеза медија да истинито извештавају јавност.

Интересантно је и то да су поједини медији данима навијали, па чак и директно позивали контрамитингаше, присталице оних политичких група који су доживели тежак дебакл на изборима, да дођу у што већем броју и изазивају нереде на митингу Српске напредне странке.

Од особе која је на више локација физички онемогућавала симпатизере СНС да дођу на митинг, уносила им се у лице, вређала их и псовала, сад ти медији праве некакву жртву, мученог глумца, иако је свима јасно да су циљ те особе и осталих контармитингаша биле разбијене главе и крваве улице Београда. У исто време, ти исти медији линчују редаре СНС који су спречили прављење инцидената од стране контрамитингаша, отворено их таргетирају и представљају као некакву монструозну групу батинаша.

Свима је јасно да су се одређени медији одавно пресвукли у директне политичке противнике Александра Вучића и СНС, да износе најгнусније лажи и да су отворени страначки активисти који не бирају средства како да нападну Вучића.

У Србији свако може да пише и говори шта му падне на памет, што је безброј пута и доказано, али оправдавање провокација, насиља и изазивања немира од стране контрамитингаша је, не само груби прекршај кодекса новинара, већ је и друштвено неприхватљиво и незаконито.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка