Вести

5.октобар као елементарна непогода

Знао сам какав је Дачић
Томислав Николић каже да заједничка власт ДС-а и СПС-а девет година после 5. октобра показује да у српској политици нема принципа ни политичких програма.
- Они су показали да свако може са сваким, да нема принципа ни политичких платформи. Око Ивице Дачића ми је све било јасно, знао сам све време у каквим је односима са ДС-ом. И чак кад смо кренули у причу око формирања владе, било ми је јасно да Дачић није у том филму, да се већ договорио, а да с нама разговора из маркетиншких и тактичких разлога. Тако више неће моћи. Један од наших основних захтева у следећој кампањи биће да се странке пре избора изјасне са ким могу у власт, а са ким не. Онај ко се не изјасни, аутоматски затвара врата за постизборне разговоре са СНС-ом - наглашава Николић.
На питање да ли Србији треба нови 5. октобар, лидер напредњака је рекао да „Србији нису потребне насилне промене, већ избори на којима ће СНС убедљиво победити гласовима грађана“.

ДОС никада не би победио без Коштунице

Томислав Николић каже да ДОС не би победио Милошевића да кандидат за председника није био лидер ДСС-а Војислав Коштуница.
- Коштуница је имао отворен и јасан став против комунизма и против Слободана Милошевића. И то му је помогло да победи. Без њега победе ДОС-а не би било. Међутим, Коштуница је после тога био човек на врху власти, али без суштинске власти. Он ништа није могао да контролише. Очигледно је да се због свега тога ни он, а ни његова странка не оглашавају много поводом 5. октобра. А чини ми се да су и све остале све тише у хвалисању тековинама 5. октобра - рекао је Николић.