Вести

Бакарец: Дан мрмота Ђиласовог Стефановића

Постоји феномен који се зове „Дан мрмота“, по култном филму. Феномен означава бесконачно понављање једног дана. Тако се Ђиласов Стефановић, особа без имена, јуче халуцинирајући обратио господину Дарку Глишићу. Међутим, данас се исти „мрмот“ Стефановић, опет истоветно обратио господину Дарку Глишићу. Погледам сајт ССП, није грешка, два истоветна обраћања. Очекујем да ће сходно синдрому мрмота, Ђиласов Стефановић и сутра да прича исто. Дани мрмота. Види се да је човек за кога се извесно једино зна да се зове именом „Б“, а Стефановић презименом, да је заглављен у оном дану када је како сам помиње „ударен металном штанглом у главу“, пре три године. И од тада Б. Стефановић, ко Шваба тралала, халуцинира једно те исто. Иначе, ради се о човеку који је својом глупошћу пре 5 година изгубио крштено име. Осто човек без имена! Звао се Борислав, Борисав, Боркосав…тако нешто. Није знао да попуни неке формуларе, па уместо да промени формуларе, он се одреко крштеног имена. Од тада је безимен. Срећом, нашао се добри Ђилас, па му је 2019. године, дао резервно име „Заменик“. Тако да сада знамо како се Б. Стефановић зове – Заменик Б. Стефановић (ово „Б“ значи „безимени“). И као што је Заменик, човек без имена, тако је Шеф од Заменика, Човек без савести. Где ју је изгубио, не зна се, питање је да ли ју је икада и поседовао? А Човек без савести, има и потпредседницу, која није „Заменица“ (није ни именица, више је као она врста глагола…). Е та потпредседница има само име. Мариника. Жена без презимена (то је слично као жена без прошлости). Безпрезимена. Због чега им свима нешто недостаје? Овом савест, оном име, овој презиме? И где су то изгубили? Једно им је заједничко, нико од њих нема образ, безобразници!

А од синдрома мрмота пате и Замеников шеф, Човек без савести, и Жена без презимена. Човек без савести је заглављен у дану када је завршио пљачку 619 милиона евра, и жели да бесконачно понавља тај дан. Са друге стране Мариника, Жена без презимена је заглављена у неком дану када је почела да просјачи и рекетира институције и компаније, и као што видимо и њој се понавља тај дан мрмота. Тиме ово троје мрмота, исписују странице једне нове бајке, сличне оној о „Три прасета“, само што се ова нова бајка зове „Три мрмота“.

А мрмот Заменик Стефановић је грдно презупчио! Спао му ремен са мотора, па клопоће ли, клопоће, сваки дан исто. Међутим, безимени Заменик прети господину Дарку Глишићу, судом револуције који ће он организовати са својим шефом, Човеком без имена, и Женом без презимена, када дођу на власт. На куково лето! Кад на врби роди грожђе! Линбурга месеца! Кад се буду шишали мајмуни!

Тако је Безимени Заменик Стефановић, као првоаприлска шала, првог априла претио да ће он и његов Шеф, Човек без савести, све поништити и уништити када дођу на власт. Опрем добро! Тада је рекао "Поништићемо све послове власти, и све одлуке власти…“. Пре две године је Замеников колега, бивши потпредседник исте странке, Марко Тротинет, познатији као „човек који мучи кума“, или „онај који спаљује књиге“, најавио да ће када ССП дође на власт, све што је грађено од 2012., срушити.

Због тога постављам пар питања Заменику великог Мрмота.

Да ли ћете срушити све новоизграђене болнице и клиничке центре, ако дођете на власт?

Да ли ћете поништити све одлуке о набавци и производњи вакцина, ако дођете на власт?

Да ли ћете срушити све новоизграђене вртиће и школе, ако дођете на власт?

Да ли  ћете срушити стотине километара новоизграђених аутопутева, ако дођете на власт?

Да ли ћете срушити споменик Стефану Немањи, ако дођете на власт?

Да ли ћете срушити споменик Бориславу Пекићу, ако дођете на власт?

Да ли ћете срушити споменик Цару Николају, ако дођете на власт?

Да ли ћете срушити „Београд на води“ , ако дођете на власт?

Да ли ћете сравнити са земљом реконструисани Трг Републике, ако дођете на власт?

Да ли ћете преорати све реконструисане улице у Србији, ако дођете на власт?

Да ћете срушити све нове производне погоне широм Србије, ако дођете на власт?

Да ћете избацити све стране инвеститоре, ако дођете на власт?

Ако дођете на власт, не треба сумњати да ћете све то урадити. Срећом, никада више нећете доћи на власт.

Тај „Дан мрмота“ нећете гледати!

 

 

 

Извор: Танјуг