Вести

Бакарец: Очекујем пад бивших ђиласовских странака

Колапс Ђиласове опозиције и шизофрену атмосферу по питању долазећих избора у њиховим редовима, коментарисао је гост Инфо јутра, народни посланик и члан Председништва Српске напредне странке Небојша Бакарец.

Бакарец је рекао да се Сава Манојловић хвалио како је зауставио "Рио Тинто" да послује у Србији, не помињући да га је довео Зоран Ђинђић и ДС.

"У кампањи по резултатима води листа Александра Вучића и ако грађани не желе Београд од јуче гласаће за листу "Београд сутра". Господин Несторовић је ступио на сцену као нова снага што ми подржавамо, јер опозицији требају нова лица и наравно ту је Саво Манојловић који је наводно еколог, а има докторат права и ради у државном институту за шта прима фину плату, а на послу се не појављује већ три године, јер се бави политиком. Хвалио се да је спречио "Рио Тинто" да послује у Србији, а он је још ту, а довео га је Зоран Ђинђић и ДС. Он се тако буквално поноси што блокира развој лозничког краја. Сава Манојловић и његова НВО, добијају десетине милиона донација од европских држава које су улагале у заустављање економског развоја Србије због чега су му квалификације за градоначелника Београда веома ниске", рекао је Бакарец.

"Ђиласова коалиција рекла је да неће да изађе на изборе у Нишу, у Новом Саду хоће, а за Београд нису сигурни, што је недоследан хаос. Очекујем пад бивших ђиласовских странака, а њихови чланови ће бежати у странке које хоће на изборе. Предвиђам успех господина Манојловића, Ћута и његови људи не могу да се договоре око свог кандидата, вероватно зато што их спречава алкохолизам. Владета Јанковић је 2022. пропао на изборима за градоначелника и уместо да се сакрије у мишију рупу излази као неки црни гавран и радује се невољама наше земље, које он призива. Њихова политика је да подржавају Куртија, јер све што он прича они понављају у Скупштини и подржавају да се Србима прикачи стигма да су геноцидан народ. Ми смо увек осуђивали злочин у Сребреници, али жене и деца су одатле склоњени, а стручњаци попут Ефраима Зурофа су истакли да се ради о локалном масакру, а не геноциду. То се више покушава да би се Србија шамарала, а са правног становишта немогуће је да један локални злочин буде геноцид и то не може да одређује Немачка", рекао је Бакарец.

 

 

 

 

Извор: Информер