Вести

Божић: Надлежни органи раде на решавању случајева напада на медије

Дванаести састанак Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Европска унија-Србија (ПОСП) одржан је 28. јануара 2021. године у формату видео конференције. Чланови делегације НСРС обратили су се колегама из Европског парламента и у својим излагањима изнели сопствено виђење стања по различитим темама, које се тренутно налазе у политичком фокусу Србије и ЕУ.

Председница Одбора за културу и информисање Сандра Божић, навела је да је РЕМ закључио да се РТС у предизборном програму у оквиру свих емисија понашао аналитички и објективно, уз представљање свих изборних листа и њихових представника, без било какве дискриминације. Изузетно је важно што је Србија формирала и Комисију за истрагу убиства новинара, а надлежни органи раде на решавању свих пријављених случајева напада на медије и њихове представнике и улажу максималне напоре да пронађу и казне починиоце насиља над новинарима.

Састанку су присуствовали чланови делегације Народне скупштине у ПОСП: др Владимир Орлић, Верољуб Арсић, Сандра Божић, Елвира Ковач, Маријан Ристичевић, Драган Шормаз, Немања Јоксимовић, проф. др Владимир Маринковић, др Александра Томић, Милош Терзић, Хаџи Милорад Стошић, Ђорђе Милићевић, Јасмина Каранац, Шаип Камбери и заменица члана делегације Душица Стојковић.

 

 

Извор: Танјуг