Вести

Божић отворила манифестацију "Тур де Фрушка"

Потпредседница Покрајинске владе Сандра Божић отворила је данас спортско-рекреативну манифестацију "Тур де Фрушка" у Врднику.

Ова манифестација се одржава трећу годину заредом под покровитељством Покрајинске владе, Града Новог Сада, Општине Ириг, Националног парка "Фрушка гора" и спонзора.

Потпредседница Божић је захвалила организаторима на још једном успешно приређеном спортско-рекреативном догађају, а такмичарима, који су дошли из свих делова Србије, као и из региона и других европских земаља, пожелела много успеха у предстојећим тркама.   

"Покрајинска влада од почетка подржава промовисање спорта, туризма и привреде путем ове манифестације, за коју сам сигурна да ће у наредном периоду наставити на најбољи начин да представља природне лепоте Фрушке горе и Војводине", изјавила је Божић и додала да ће Покрајинска влада наставити да пружа подршку овој манифестацији, за коју је до сада издвојила готово 11 милиона динара.

Првог дана манифестације одржане су трејл и дечје трке, док је у недељу на програму МТБ маратон са обичним и електричним бициклима – најмасовнији МТБ маратон у Србији и на Балкану. Ове године је, по први пут у нашој земљи, организована и плогинг трка, која поред такмичарског има и еколошки карактер.

Фрушком гором је од почетка одржавања манифестације продефиловало више од пет хиљада бициклиста, а она поред промоције спорта, упошљава и велики део локалне привреде.

Отварању је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

 

 

 

Извор: Танјуг