Вести

Божић: Важна је дипломатска победа коју је направио Александар Вучић

Одржан је састанак власти и опозиције. Састанак је био затворен за јавност, а Ћута је од састанка направио ријалити и све снимао мобилним телефоном. Овој седници присуствовала је Сандра Божић, члан Председништва Српске напредне странке.

Божић је за Александра Јовановића Ћуту рекла да је појава која не би требало да се назове народним послаником.

"Неке појаве које се данас називају народним посланицима ушле су у нашу земљу. Озбиљно морамо поразмислити о томе ко се кандидује и на који начин за ова места у Парламенту. Овај човек је ходајућа катастрофа. Његово понашање је заиста непримерено. Ја сам написала да смо ми таоци пијанаца. Затражила сам да се на неки начин изврши тестирање народних посланика пре него што се саставе листе. Он направи ту сцену, то сниме новинари, а иза себе остави свог представника који ћути све време. Они немају шта да кажу. Мислим да је кафана институција за овакве људе. Ја се надам да ћемо у будућности размотрити неку од тих иницијатива. Не могу да судим под којим супстанцама је овај човек. Могу вам рећи да незадовољство долази и са стране његових опозиционих колега. Ово данас није било за не поверовати и не очекивати. На том састанку покушали смо да дођемо до неких конструктивних договора", рекла је Божић.

Такође, рекла је да смо ми, што се тиче односа власти и опозиције пример за читав свет. Коментарисала је и потенцијално доношење срамне резолуције о Сребреници.

"Више Бог не може да похвата шта су њихове жеље и претензије. Изаћи ће свуда и то је само један од изговора за њихово пикирање где могу да узму власт. Верујем да ће они изгубити најубедљивије до сада. Мислим да је сада јасно свима да је једини бедем који стоји у обрани интереса наше земље заправо Александар Вучић. И Савет безбедности ће разговарати о теми Босне и Херцеговине. Надам се да онда она моћи да се води по правилима Уједињених нација. Важна је дипломатска победа коју је направио Александар Вучић, а то је да се о тој теми размисли још једном. Није представљен текст резолуције, али се очекује да то не буде оно што је било на почетку. Иако буде донесена та резолуција, то ће можда бити учињено са подизањем руке много мањег броја држава. Заиста је тешко у овим условима бранити интересе Републике Србије. Трпимо један вид притисака који најмање има везе са оним што ми јесмо", рекла је Божић.

 

 

 

 

Извор: Информер