Вести

Брнабић: Боримо се радом и резултатима против неистина

Повереница Градског одбора Београд Српске напредне странке и члан Председништва Српске напредне странке Ана Брнабић, одржала је радни састанак у Општинском одбору Барајево, на коме је са члановима и функционерима разговарала о страначкој инфраструктури и предстојећим изборима, који, како каже, неће бити ни мало лаки, јер смо сведоци свакодневних лажи које се пласирају, а опозиција има велику медијску моћ.

Осврнувши се на приче о Самиту за демократију, Брнабић је нагласила да је и око тога било лажних информација.

"Тај Самит је још један у низу међународних догађаја, нити бисмо шта изгубили да нисмо били позвани, нити ћемо нешто посебно добити зато што смо тамо. Нема потребе ни за претераном еуфоријом што смо позвани, али чињеница је да ни за ову лаж нисмо чули извињење, као што је чињеница да ће наставити са неким новим лажима и заменом теза у нади да ће тако код грађана успети да изазову неку конфузију и да ће добити неки глас више", рекла је Брнабић.

Према речима Брнабић, за 48 сати, колико је била у Паризу, пласиране су две невероватне вести.

"Једна је та да је повереник за заштиту информације од јавног значаја и заштиту података о личности ишао у инспекцијски надзор винотеке где ради син председника Вучића. Да не верујете да се овакве ствари раде у Србији, ја не знам у ком опису њиховог посла је то, а не смете да питате ни ко је то злоупотребио функцију повереника", оценила је Брнабић.

"Да ли смо толико уређени на том пољу заштите података о личности да повереник треба да иде по продавницама да то контролише, или треба да каже да су инструментализовани од стране Ђиласа и опозиције, па ћемо да малтретирамо оне људе код којих ради Данило Вучић", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да је друга велика и невероватна вест била прича Дојчиновића да је Вучић знао за Јовањицу.

"Хоће да представе Вучића као шефа нарко кланова, а заправо су то неки други овде по региону. Ми смо Јовањицу затворили, Колувија је ухапшен, био је у притвору и то две године. Или је Вучић знао за Јовањицу у ком случају би их заштитио, а не хапсио и затварао, или није знао и надлежне институције су радиле свој посао и данас је овај предмет на суду. Дакле, не може и једно и друго. Немогуће је да их је штитио и хапсио истовремено. Или је Вучић знао за Јовањицу или није, одлучите се", рекла је Брнабић.

Према њеним речима, очигледно је важно само да се баци љага на Вучића и његову породицу и да се дискредитује.

"Нажалост биће све горе и горе. Ово је оно што се десило само у два дана, а шта нас тек чека", сматра Брнабић и додаје да морамо да се боримо радом и резултатима против неистина.

"Морамо да радимо кампању од врата до врата, у свим местима, насељима и улицама. Морамо да разговарамо са сваким човеком, јасно је да ће нас нападати, али је једино реално да разговарамо са људима и да грађани виде да се нисмо одвојили од својих чланова, симпатизера. Ако сваког од њих убедимо да је важно да изађе на изборе, ми ћемо остварити добар резултат. Морамо подсећати на затечену ситуацију, на резултате, али и наше планове за наредне четири године. Грађани верују Александру Вучићу и Српској напредној странци, верују да испуњавамо дату реч", нагласила је Брнабић.

Чак и по њиховим медијима, истиче, разни аналитичари морају да кажу да има резултата.

"Сви виде да има путева, да се улаже у изградњу болница, школа, да се доводе инвестиције, да расту плате и пензије. Морамо са свима да разговарамо и морамо да радимо као када је Српска напредна странка били опозиција јер и данас они имају медије у својим рукама", рекла је Брнабић.

"Иза нас стоје резултати, нама је данас минимална плата 300 евра, а док су Ђилас и Јеремић били на власти нама је минималац био 172 евра. Незапосленост је у њихово време била преко 25 %, а незапосленост младих 51 %. Данас је незапосленост 10%, нама се чак и у време пандемије запосленост повећава и на све то морамо да подсећамо људе", напоменула је Брнабић.

Брнабић је рекла да по питању Косова и Метохије ни сама не зна како је председник Вучић успео да врати то питање за преговарачки сто и подсетила да је у њихово време главни преговарач био Борко Стефановић.

"Борко Стефановић који је, судећи по депешама Викиликса, ишао у Америчку амбасаду да их моли да са проглашењем независности Косова сачекају до после другог круга председничких избора, не би ли тако Тадић победио. Е тог Борка су после поставили за главног преговарача, а ја се питам о чему би он преговарао, он који је тада, када је молио да се утиче на тајминг проглашења те и такве "независности", показао колико му је до Косова и Метохије стало. Александар Вучић је успео то да промени", сматра Брнабић.

"Морамо да се боримо, поготово у Београду, ми смо на удару и морамо бити свесни да од нас зависе резултати избора. Александар Вучић нам је дао резултате којима треба да се поносимо, али ми смо ти који о њима треба да разговарамо са грађанима. Важно је да се боримо и да победимо убедљивије него икада до сада", закључила је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг