Вести

Брнабић: Ђилас потврдио, у "Веритас папирима" само једна грешка

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је изјавила да је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас поруком коју јој је упутио на друштвеној мрежи потврдио да у ''Веритас папирима'' о Ђиласовим пословним трансакцијама постоји само једна грешка и да се та грешка односи на то да је име једне од запослених у Мултикому приписано новинарки Биљани Лукић.

Брнабић је тако прокоментарисала Ђиласову објаву на Фејсбуку у којој тврди да новинарка Биљана Лукић никада није радила у Мултикому, чији је Ђилас већински власник, већ да у тој фирми 10 година ради жена са истим именом и презименом која има 59 година и ради као спремачица.

''Драго ми је што је поруку упутио мени лично, а још више ми је драго што се коначно огласио, после две недеље од објављивања ''Веритас папира''. Помислила сам да нико од њих неће ништа рећи о томе'', рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да се извињава ако је дошло до забуне, ако новинарка Биљана Лукић није запослена у Мултикому и ако је, како је рекла, искористила погрешне информације које је добила из медија који је објавио ''Веритас папире''.

''Разлика између нас и њих је у томе што ми можемо да признамо грешку и да се извинимо за такве ствари'', рекла је Брнабић.

Додала је да је Ђилас том објавом потврдио да у свему што стоји у ''Веритас папирима'' постоји само једна грешка, а то је да новинарка Биљана Лукић није запослена у Мултикому.

Брнабић је поставила питање да ли то значи да су у Мултикому запослени Мариника Тепић, Душан Никезић, Ана Стефановић и да ли примају плату у тој фирми.

''Онда нису странка, него компанија и не заступају идеологију и идеју, већ оно што им компанија каже да заступају и за шта им даје месечну апанажу.То треба да говори грађанима јер идеологију не можете да купите, а ови људи су запослени у Мултикому'', рекла је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг