Вести

Брнабић: Едукација најлакши начин за супротстављање лажним вестима

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да је борба са лажним вестима које се стално пласирају у медијима у доба пандемије у Србији, подједнако тешка колико и са самом пандемијом.

Брнабић је подсетила на то да је прва конференција овог садржаја одржана 2020. године, такође под покровитељством Министарства културе и информисања, које је креирало водиче за медијску писменост и реализовало многе значајне радионице за учитеље и родитеље.

Данас имамо друго издање конференције за све наставнике и људе из образовања, да бисмо истражили и један посебан проблем који се тиче лажних вести, објаснила је Брнабић.

Према њеним речима, свесни смо да живимо у веома тешким временима, али она нису таква само због ситуације са коронавирусом, већ и због појаве лажних вести које се пласирају у медијима, посебно на друштвеним мрежама.

На тај начин, како је нагласила, борба против пандемије постаје двоструко тежа, јер се морамо одупрети свим тим вестима којима нас затрпавају.

Влада је можда могла да учини много више у најважнијем послу Србије у овом тренутку, а то је спасавање живота од коронавируса. Уместо тога трошили смо велики део енергије на супротстављању тој поплави лажних вести, подвукла је Брнабић.

Брнабић је истакла да је едукација најлакши начин за супротстављање људи лажним вестима.

 

 

Извор: Танјуг