Вести

Брнабић: Гутереш потврдио став да за УН Косово није држава

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је да јој је генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш у разговору у Њујорку рекао да за светску организацију Косово није држава, због чега је тај разговор био посебно значајан за нашу земљу.

Брнабић је истакла да је увек задовољство састати се са генералним секретаром, али је данашњи разговор био нарочито значајан за нашу земљу.

Гутереш је састанак започео речима да за Уједињене нације Косово није држава и на том ставу сам му се у име Републике Србије најсрдачније захвалила, пренела је Брнабић.

Брнабић је додала да је са Гутерешом разоговарала и о Агенди о одрживом развоју и глобалној борби против пандемије ЦОВИД-19.

Брнабић је навела да је у разговору истакла чињеницу да је Србија земљама у окружењу донирала 230.000 вакцина и више од 1.000.000 доза државама широм света.

Похваљени смо за показану солидарност и уверена сам у то да ће у будућности сарадња Србије и УН бити додатно унапређена, подвукла је премијерка након разговора са Гутерешом на маргинама Генералне скупштине УН.

 

 

 

Извор: Танјуг