Вести

Брнабић: Компанија "Филип Морис" значајан партнер Владе Србије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са извршним директором компаније "Филип Морис интернешнал" Јацеком Олзаком о комплементарним визијама економског и општег друштвеног напретка које две стране деле, а заснивају се на иновацијама, научно-технолошком развоју и пројектима у области биотехнологије.

Брнабић је истакла да је поменута компанија, као један од највећих извозника, значајан партнер Владе Србије.

Према њеним речима, оно што отвара нове перспективе за сарадњу јесте чињеница да ова компанија ради на истраживању и развоју нових научних и технолошких достигнућа у циљу што брже и ефикасније примене концепта смањења штетности у оквиру дуванске индустрије.

Премијерка је у разговору нагласила важност улагања у науку и иновације како би се осигурао значајан економски раст, уз одговорно и одрживо пословање.

Успешна сарадња Владе и компаније "Филип Морис" већ је почела да се конкретизује кроз "StarTech", програм подршке иновацијама и дигиталној трансформацији који ова компанија финансира.

Управо тај програм представља пример подршке коју приватни сектор може да пружи напорима Владе у процесу дигитализације целокупне привреде, нагласила је премијерка.

 

 

 

Извор: Танјуг