Вести

Брнабић: Много смо урадили да постанемо сервис грађана

Караван дигиталних вештина, писмености и безбедности "Дигитална експедиција" овог викенда борави у Ужицу, а отворила га је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић на чију иницијативу је и покренут.

Ужице је девети од 16 градова у Србији у којима грађани могу да се упознају како се долази до одређених информација, како да у електронској комуникацији с државном управом остваре неко своје право или испуне обавезу и како да себи и својој деци пруже безбедно дигитално искуство.

Брнабић је овом приликом истакла да је пре 10 година половина становништва Србије била електронски писмена, али да се у тој области доста напредовало.

"Трансформацијом државне управе желимо да будемо права услуга какву грађани Србије заслужују. Много смо урадили у техничком делу да постанемо сервис грађана, али смо схватили да би то функционисало морамо да упознамо грађане шта им се све нуди, зато смо кренули са караваном Дигитална експедиција", навела је Брнабић.

Брнабић је објаснила да ће се током каравана грађани упознати са електронским јавним услугама које су доступне на сајту еУправе, принципима електронске трговине и основама безбедног коришћења друштвених мрежа и осталим погодностима дигиталног простора.

 

 

Извор: Танјуг