Вести

Брнабић: Наставак сарадње са ЕИБ на реализацији стратешких пројеката

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас путем видео-линка са потпредседницом Европске инвестиционе банке (ЕИБ) Љиљаном Павловом о наставку сарадње и даљој реализацији кључних стратешких пројеката у Србији.

Брнабић је истакла да даље унапређење здравственог система у нашој земљи, развој инфраструктурне мреже и реализација зелене и дигиталне агенде, у коју спада заштита животне средине, остају кључни приоритети Владе Србије, изразивши наду да ће, уз подршку ЕИБ, планирани пројекти бити успешно окончани.

Према њеним речима, успешна сарадња Србије и ЕИБ и подршка на досадашњим пројектима посебно су дошли до изражаја током пандемије, а то се највише видело у здравственом сектору и спремности болница и здравствених услова у нашој земљи да одговоре на ову пандемију.

Такође, изражавам велику захвалност на помоћи ЕИБ у улагању у истраживачко-развојне центре у Србији, који нам помажу да градимо економију засновану на иновацијама и свим другим пројектима попут "Повезане школе", који су несумљиво допринели нашим добрим економским резултатима у 2020. години, рекла је премијерка.

Павлова је исказала задовољство резултатима које је Влада Србије остварила, посебно истакавши да су правовремене и одлучне мере које је предузела Влада у борби против коронавируса допринеле да се и током пандемије одржи економска стабилност земље.

Она је нагласила да ЕИБ подржава стратешке циљеве Србије, попут приоритетних пројеката као што су реконструкција и изградња додатне зграде Клиничког центра Србије, реконструкција Клиничког центра Војводине, затим модернизација железничке инфраструктуре и други.

Потпредседница ЕИБ је пренела спремност те финансијске институције да настави са улагањима која ће подстаћи даљи економски раст и продуктивност Србије, али допринети стабилности и бољем функционисању региона Западног Балкана.

 

 

 

Извор: Танјуг