Вести

Брнабић: Нови инфраструктурни радови у Севернобачком округу

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравила je у посети Севернобанатском округу, где је обишла домаћу компанију "Виса пром" у Кањижи, која је највећи примарни прерађивач дрвета у нашој земљи и запошљава 255 радника.

Брнабић је том приликом истакла да држава настоји да помогне привредницима разним подстицајима и улагањима у опрему, али понајвише у инфраструктуру како би им било лакше да долазе до својих коопераната и да њихови производи налазе своје тржиште.

Брнабић је напоменула да се на последњој седници влада Србије и Мађарске разговарало о проширењу граничних прелаза и отварању додатних за теретни саобраћај, као и о могућем проширивању зелених коридора на граници са северним суседима, што је изузетно важно за привреду и грађане у Севернобанатском округу.

Брнабић је у Новом Кнежевцу посетила Основну школу "Јован Јовановић Змај", која је у потпуности реконструисана средствима из државног буџета преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, у износу већем од 300 милиона динара.

Према њеним речима, ова образовна установа постоји од 1974. године и од тада није било значајнијих улагања у њено одржавање.

Брнабић је најавила будућа улагања у Нови Кнежевац, а као приоритет у наредном периоду поменула је инвестирање у постројење за пречишћавање отпадних вода и канализациону мрежу.

Ово је једна од 26 локалних самоуправа за које су планирани пројекти из кредита који смо узели од Развојне банке Савета Европе (ЦЕБА), указала је премијерка и навела да се тренутно ради на пројектно-техничкој документацији и да ће вероватно ускоро моћи да се објаве тендери.

 

 

 

Извор: Танјуг