Вести

Брнабић: Односи Србије и Кувајта иду ка стратешкој сарадњи

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са министром спољних послова Кувајта шеиком др Ахмедом Насером Ал-Мохамедом Ал-Сабахом. 

Билатерални састанак је одржан у духу традиционално добрих и пријатељских односа, уз обострану констатацију да је потребна даља динамизација политичког дијалога. 

Министар спољних послова Кувајта, на самом почетку састанка, срдачно је честитао Републици Србији на самој идеји за организовање конференције Покрета несврстаних земаља, а онда и на припреми и спровођењу читаве организације. 

Шеик др Ахмед Насер Ал-Мохамед Ал-Сабах је истакао да верује да је објективан став свих присутних на овом догађају да конференција одражава огроман међународни успех наше земље. 

Према његовим речима, Министарство финансија Кувајта, као и Министарство спољних послова те земље, као кровна организација, раде на формирању економских планова за стратешку сарадњу са Србијом и ово је увод за све остале билатералне посете које тек следе. 

Брнабић је изразила наду да ће ова конференција бити подстрек за будућу сарадњу. 

Шеик др Ахмед Насер Ал-Мохамед Ал-Сабах је констатовао да Кувајт помно прати регион и да Србија убедљиво предњачи у областима које су и у Кувајту високо на агенди, а то су брзо реаговање на здравствене кризе, сигурности у производњи хране, доступности образовања, развоју ИТ сектора и сајбер безбедности. 

Брнабић је скренула пажњу на изазове четврте индустријске револуције и циљ Србије да задржи младе људе у земљи и створи могућност за досељавање и других младих људи из иностранства.

 

 

 

Извор: Танјуг