Вести

Брнабић: Опоравак стакларе у Параћину важан за целу Србију

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Параћину да су приоритети када је у питању тај град, проналазак стратешког партнера за фабрику стакла, стратешки важну инвестицију не само за Параћин, већ и за целу Србију, као и обнова Основне школе "Радоје Домановић".

Брнабић, која је током посете Параћину, заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем и министарком за државну управу и локалну самоуправу Маријом Обрадовић посетила Индустријску зону "Змич" и поменуту основну школу, истакла је да њен кабинет уз подршку кабинета председника Србије, ради на томе да помогне фабрици стакла.

"Тражимо инвеститоре, позвали смо их да погледају и анализирају финансијске извештаје и ако успемо у намери, били бисмо извозници стаклене амбалаже за цео регион", предочила је Брнабић.

Брнабић је пренела да је разговарала са локалним властима и о опремању индустријске зоне.

"Настављамо да се боримо за инвеститоре и за подстицаје које смо дали за два инвеститора раније, очекујемо да се запосли око 200 људи", истакла је Брнабић и додала да је приоритет и обнова Основне школе "Радоје Домановић", која је неусловна и није таква каква би требало да изгледа школа у 21. веку.

Према њеним речима, држава је стајала уз Параћинце без обзира на то ко је на власти, при чему је у периоду после поплава и за разне пројекте дала 1,4 милијарде динара за тај град.

 

Држава уз Параћинце, без обзира ко је на власти

Држава је стајала уз Параћинце без обзира на то ко је на власти у тој општини, изјавила је Брнабић и додала да је Влада Србије од 2014. године уложила 1,4 милијарде динара у ту општину кроз различите пројекте Kанцеларије за управљање јавним улагањима.

Брнабић је рекла да Параћин може да очекује финансијску подршку Владе Србије, али да није све у новцу, већ и у посвећености и бризи за грађане, као и да се пројекти заврше и да грађани и привреда имају корист од тога.

''Могу да кажем да то нисам видела у Параћину, али знам да ће ново општинско руководство радити на тај начин и знам колико су посвећени'', рекла је Брнабић.

Истакла је да влада никада није правила разлику да ли је руководство неке општине или града из Српске напредне странке или неке друге странке, већ да су се трудили да раде у интересу грађана.

''Међутим, у томе како се употребљава новац и каква је озбиљност према грађанима види се разлика између СНС и других странака. Мени је драго што је сада СНС одговорна за то како ће се живети у Параћину и ту сам да дам подршку новом руководству'', поручила је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг