Вести

Брнабић: Пуноправно чланство у ЕУ остаје стратешки приоритет Владе

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, разговарала је путем видео линка са европским комесаром за проширење, Оливером Вархељијем, о перспективама приступних преговора Србије у наредних шест месеци.

Премијерка Брнабић је рекла да пуноправно чланство у ЕУ остаје стратешки приоритет Владе, нагласивши да Србија наставља да ради на имплементацији свеобухватних реформи, посебно у области владавине права.

Влада Србије у новом мандату је већ направила неколико реформских корака у овој области, нагласила је Брнабић.

Као најважније, Брнабић је навела формирање посебног Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог и Радне групе за безбедност и заштиту новинара. Влада Србије усвојила је и Акциони план за медијску стратегију.

Комесар Вархељи је изразио задовољство предоченим планом Владе Србије и напорима које улаже на путу ка чланству у ЕУ, оценивши да је од суштинске важности да се, спровођењем наведених реформи, убрза процес приступања Србије.

Премијерка Брнабић је истакла да веома цени залагање комесара Вархељија да одређена количина вакцина против COVID-19 у најкраћем могућем року буде испоручена земљама Западног Балкана.

 

 

 

Извор: Танјуг