Вести

Брнабић: Пуноправно чланство у ЕУ приоритет Србије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са новим шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелом Жиофреом.

Брнабић је пожелела добродошлицу новом амбасадору Европске унније, истакавши да предстоји много заједничког рада на остварењу постављених циљева и да је у потпуности отворена за све предлоге и сугестије како би се на што ефикаснији начин достигли разултати.

На састанку се разговарало о реформама које Србија спроводи у области владавине права и зелене агенде, као и о резултатима реформи које Влада спроводи на економском плану. Тема разговора била је такође и имунизација и борба против COVID-19.

Брнабић је истакла да је пуноправно чланство у Европској унији кључни спољнополитички приоритет Србије, и истовремено поздравила усвајање Економског и инвестиционог плана Европске уније, као и предлог за увећање финансијских средства у оквиру ИПА фондова.

Брнабић је такође нагласила да Србија ради на томе да, у складу са постигнутим напретком, током словеначког председавања Европском унијом, отвори два кластера.

У разговору са новим амбасадором Европској унији у Србији, Брнабић је нагласила да Србија борбу против организованог криминала и корупције води на транспарентан начин.

Према речима Брнабић, јачање економије остаје један од најважнијих циљева Владе, а постављени приоритет за наредну годину је запошљавање младих, посебно оних којима би то било прво запослење.

Амбасадор Жиофре честитао је на постигнутим економским и привредним резултатима, и нагласио да се радује заједничком раду са Владом Србије на спровођењу приоритета земље како би се убрзао пут Србије ка европским интеграцијама, посебно у домену владавине права, заштите животне средине, дигиталне агенде и повезивања, као и на проналажењу најефикаснијег пута за њихово остварење.

Брнабић и Жиофре резговарали су и о слободи медија, односу  према цивилном друштву и међупартијском дијалогу представника власти и опозиције, уз посредовање посланика Евопског парламета.

 

 

 

Извор: Танјуг