Вести

Брнабић: Србија узор за цео свет по начину одговора на пандемију

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са регионалном директорком Уницефа за Европу и Централну Азију и специјалном координаторком за одговор на питања избеглица и миграната у Европи Афшан Кан, која је том приликом оценила да је начин на који је Србија одговорила на изазове пандемије KОВИД-19 узор за цео свет.

Брнабић је исказала захвалност саговорници на подршци коју Уницеф пружа Србији у оквиру механизма Ковакс.

Кан је указала на проблеме менталног здравља младих током пандемије, и истакла да је неопходна међусобна сарадња како би одговор на те изазове био што адекватнији.

Регионална директорка Уницефа је такође говорила о значају инклузивног образовања и потреби да се на најбољи начин осигура остваривање овог права, посебно угроженој деци и младима.

Она је такође навела и да је Србија пример добре праксе у земљама окружења када је реч о остваривању деце и младих у одређеним областима и да се зато неки програми Уницефа, који су развијани у Србији, користе и у другим земљама.

Брнабић је подвукла да је брига за ментално здравље младих свакако приоритет, а када је реч о њиховом образовању учињено је све да се током епидемије континуирано одвија онлајн настава.

Брнабић је закључила да је Србија посвећена сарадњи са Уницефом и да њена и подршка њеног тима тој организацији стоји на располагању.

 

 

 

Извор: Танјуг