Вести

Брнабић: Све израженији интерес турских инвеститора за српско тржиште

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са новоименованим амбасадором Републике Турске у Србији Хамијем Аксојом о билатералним политичким односима, привредној сарадњи и резултатима актуелних пројеката које Србија остварује са овом државом.

Брнабић је истакла да је изузетно задовољна чињеницом да постоји све израженији интерес турских инвеститора за наше тржиште, нарочито у неразвијеним деловима Србије.

Велики значај, како је објаснила, представља и учешће турских компанија у инфраструктурним пројектима, међу којима се издваја изградња ауто-пута Сарајево–Београд–Сарајево.

Амбасадор Турске je навео да у овом тренутку у Србији послује око хиљаду турских компанија и да ће се тај број повећавати, захваљујући добрим тржишним условима и финансијској стабилности коју је Србија постигла.

Осим пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, он је истакао и значај обнове културно-историјских споменика у Србији, која се одвија кроз помоћ Агенције за сарадњу и координацију (ТИКА).

Наводећи да је пре актуелне пандемије туризам био значајна област сарадње, Аксој је истакао да постоји велика заинтересованост за даље унапређење сарадње у овој области.

Премијерка је изразила захвалност турској држави на помоћи и донацијама медицинске опреме и заштитних средстава током пандемије, као и на сарадњи при међусовној евакуацији грађана.

Такође, Брнабић је амбасадору Турске пожелела много успеха у будућим дипломатским активностима.

 

 

 

Извор: Танјуг