Вести

Брнабић: Важно је да сутра покажемо јединство

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да нема процену колико ће људи доћи на велики скуп "Србија наде", али да нису важни бројеви већ да се покаже јединство.

"Да покажемо да је Србија једна и да је недељива и да нико не може да дели људе у Србији на лепе и паметне и са друге стране на ружне и сендвичаре - да то у Србији не пролази. Србија је једна", рекла је Брнабић.

Изразила је уврење да ће бити доста људи на скупу.

"Мислим да нам је потребна порука - немојте да делите људе и жртве и немојте да политизујете трагедију. Нама је потребно да Србија настави да иде даље и да не сме да стане и да они који су највеће силеџије у овом друшту, као што је на пример Срђан Миливојевић не могу да организују скуп против насиља, то је увреда за све у овој земљи", рекла је премијерка.

Брнабић је нагласила да се са друге стране боре за пристојну и нормалну земљу, у којој свако има право да каже своје мишљење.

Али, не можете да делите грађане и вређате их, истакла је премијерка.

Истакла је да ће са скупа бити послате поруке управо супротне од оних које шаље опозиција.

"Ја сам провела у дому скупшине последњих пет дана у разговору на тему стања безбедности у Србији, тему коју је кандидовала опозиција , нису чак ни гласали за тај дневни ред који су они предложили, неки од њих су бојкотовали ту седницу скупшитне. Демократија је управо у овом дому, то је где можемо да разговарамо нормално као људи који се не слажу око свих ствари, али као људи којима је ваљда Србија на првом месту, који разговрају пред очима грађана Србије", навела је Брнабић.

Брнабић је рекла да постоје неке ствари које су више од политике, као што је трагедија која је задесила нашу земљу.

"Не постоји земља нити време и место када се оваква трагедија у свету политизовала, у томе је наша опозиција уникатна, они су једини злоупотебили трагедију. Ми желимо да преокренемо тај тренд, да кажемо - можда неке ствари треба да променимо, али да разговарамо о томе, сви заједно као народ и друштво, да видимо шта можемо заједно да урадимо другачије. И те ствари никако и нигде нису домен политике, оне су ствар друштва и једне нације и то су поруке сутрашњег скупа", нагласила је Брнабић.

Додала је да неће бити на скупу председница владе већ као део шире породице и као неко ко се бори за нашу земљу и верује да Србија може да настави даље.

"Да можемо да будемо још успешнији. Вучић ће за мене овде бити као пријатељ, ми смо овде сви као обични грађани, а не као функционери, нећу бити у првом реду, нећу бити поред бине, већ са другим грађанима. Није важна ни функција, ни припадност странци, једино важно да сутра покажемо да је Србија јединствена и недељива. Да не верујемо у Србију првог и другог реда већ да постоји једна Србија која живи, ради и верује у бољу будућност", рекла је Брнабић и поручила да трагедије треба да нас споје.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк