Вести

Чучковић: Једини циљ појединаца је урушавање државе

Председник Градске општине Обреновац и члан Председништва Српске напредне странке Мирослав Чучковић рекао је да критике појединаца на друштвеним мережама постоје независно од тога шта се дешава у земљи и да је једини циљ управо урушавање државе.

"Шта год да се уради или који год друштвени процес да се дешава, појединци знају да то преокрену јер имају за циљ уништење наше државе", сматра Чучковић.

Чучковић је такође указао на значајне догађаје који су се одвијали у протеклом периоду.

"У само овом месецу имали смо само неке ствари које су на крају крунисање устоличењем патријарха. Имали смо потписивање уговора за изградњу метроа, добили смо нови споменик на Савском тргу као исказивање части жупану Стефану Немањи, имали смо и један велики пакет мера за привреду али и становништво и све је то нападано са циље да се уруши држава. Напади су углавном без аргумената", сматра Чучковић истичући да грађани виде да држава напредује сваким даном.

Истакао је значај новог патријарха и рекао да јака и стабилна држава може да постоји једино уколико има добре односе са црквом.

"На нашем простору има доста духовника који ће добити прилику да проповедају православље. Мислим да ће са новим патријархом да се успостави и симфонија између државе и цркве. Увек када је она постојала, наше друштво је напредовало. То је разлог за нападе на новог патријарха, као што су нападали и патријарха Иринеја", објашњава Чучковић додајући да се у претходна два месеца јесу оглашавале одређене владике које су исказивале свој политички став.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк