Вести

Дашић: Крагујевац је на почетку новог инвестиционог циклуса

У згради Старе скупштине, одржана је Свечана седница Скупштине града на којој су уручена највиша признања града, Годишње награде града Крагујевца - Ђурђевданске награде.

Подсетивши на славну прошлост некадашње прве престонице модерне Србије као и на храброст и одлучност књаза Милоша који је одабравши Крагујевац за престону варош, на Ђурђевданској скупштини у манастиру Враћевшница, поставио темеље идентитета не само града Крагујевца већ и слободарске и независне Србије, градоначелник Крагујевца, Никола Дашић истакао је да у истом духу, следећи енергију и амбиције књаза, Крагујевац наставља да гради своју будућност.

"Крагујевац се налази у новом инвестиционом циклусу који је покренуо председник државе Александар Вучић, а подржала Влада Србије. Од 17,8 милијарди евра, колико ће држава у оквиру плана „Србија 2027 –скок у будућност“ уложити у пројекте широм земље, само за Крагујевац опредељено је 1,2 милијарде евра. У овом импозантном пројекту, Крагујевцу припада значајна позиција, због чега треба да будемо поносни и спремни да изузетним радом пружимо подршку изазовима који су пред нама", рекао је Дашић.

Међу најважнијим пројектима чију ће реализацију у наредне четири године подржати Република Србија су изградња Северне обилазнице, изградња и реконструкција Универзитетског клиничког центра, нова индустријска зона Цветојевац, железничка пруга Собовица – Лужнице, брза саобраћајница Крагујевац – Мрчајевци, стадион Чика Дача и зграда ФИЛУМ – а. Међу најважнијим инвестицијама између два Ђурђевдана, градоначелник је истакао  завршетак објекта Центара изврсности са Банком матичних ћелија у коме ће се налазити и Научно - технолошки парк, почетак изградње Иновационог дистрикта, треће фазе Дата центра и реконструкција Трга војводе Радомира Путника  која је реализована из градског буџета.

 

 

 

Извор: Танјуг