Вести

Динкићево лудило

 


• Треба ли да страхујемо од могућих измена Закона о јавном информисању?
- Не мислим да ће лако пролазити различите врсте законских марифетлука које Динкић предлаже. У овом тренутку ме много више брине нарастајуће лудило Динкићеве моћи. Плаши ме моћ његових уцена јег се своде на остварење његових личних амбиција. Он има лични проблем са неким, тај његов лични проблем мора да буде решен.


• Зар није и последња Динкићева уцена демократа да ће срушити Владу Србије уколико са СНС формирају власт на локалу олако прошла?
- Динкић је веома лукав и зна да ће избори бити у року од осам или девет месеци. Такође зна да ДС сада не одговара да избори буду расписани јер морају да сачекају визну либерализацију и друге ствари, па морају да му испуне све захтеве. Истовремено је свестан да га никада више неће примити на листу, и зато први удара. Кад би чекао да први на њега удари ДС, он никад више на лзборима не би имао ни два одсто подршке грађана.


• Докле се стигло са разговорима о формирању власти на локалу?
- Данас ћемо упутити и званично писмо листи СПС-ПУПС-ЈС и очекујемо да ће крајем недеље или почетком следеће почети разговори, како би око 1. августа била формирана власт у Земуну и Вождовцу.


• Шта очекујете после Дачићеве поруке да неће жртвовати републичку власт зарад формирања власти у две општине?
- Мислим да ће његов одговор бити позитиван, а и ако не буде, нећемо да плачемо. Никога нећемо молити и нико нас ничим неће уцењивати. И Ако хоће, добродошли су, ако неће - идемо на изборе! Преживећемо и ако нас одбију, али ће неки од њих да "умру" на поновљеним изборима, ако их буде.

 

 

Курир није медиј без ког се може

• Како је могуће да Динкић па седници Владе Србије затражи матичне бројеве новинара нашег листа и да се и то истолерише?
- Током деведесетих, у ратно време, новинарима се се дешавале непријатне ствари. Међутим, после 2000. године контрола медија је лукавија, продубљенија и јача. Ово што ради Динкић је врхунац, јер он није данас кренуо на Курир, већ то ради годинама. Знам да је против вас покренуо више од 200 различитих пријава, тужби. Сада су му се околности подесиле да удари на бруталан начин, али се надам да значај Курира може да уразуми разумнији део власти, јер Курир није медиј без ког се може, већ један од најзначајнијих у Србији.

Тадић је нервозан

• У Предлогу статута Војводине највероватније ће остати неке од спорних одредби, попут могућности расписивања референдума и оснивања ВАНУ.
- Има неколико толико спорних одредби да су у супротности са Уставом Србије. Такав статут би донео прављење државе унутар државе. То би било веома неодговорно и надам се да ће Тадић спречити усвајање таквог документа, а ако то не учини, сносиће кривицу за то.


• У последње време Тадић све чешће поручује да Статут није споран.
- Тадић је притиснут уценама Бојана Пајтића. Али, то је њихов унутрашњи проблем и у то не желим да се мешам.


• Борис Тадић је Томислава Николића, заједно са Коштуницом и Чедом Јовановићем назвао политичким профитером јер покушава да оствари "политички профит на невољама изазваним економском кризом"?
- Ценим политичку тактику Тадића и веома му се захваљујем на овој изјави.
Њоме је само показао да је нервозан.