Вести

Ђукановић: Припадници дела опозиције су мала агресивна група која живи на Твитеру и сеје мржњу

Говорећи о припадницима дела опозиције који негативно коментаришу изградњу ауто-пута "Милош Велики", посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић истиче да су они мала, али агресивна група која живи на Твитеру.

Шта год да урадите они ће рећи да то не ваља, да мед и млеко тече по улицама, они би рекли што нема чоколаде. Они су суманут свет који не мора да користи ауто-пут нека иду Ибарском магистралом, рекао је Ђукановић.

Они имају политички суицидно понашање, нећете фонтану на Тргу Николе Пашића, телима ћете да браните да до тога не дође, ја сад вас питам, а шта ви нудите уместо те фонтане?, запитао се Ђукановић.

Град Београд хоће да реконструише Трг Николе Пашића, има неки план, њима се то не допада, ето ја их питам а шта ви нудите? Они немају ништа, већ само кажу да ће телима да бране фонтану. Не схватљиво, онај тамо склања знакове, вози по тргу тротинет, против су реконструкције Обилићевог венца, урадите ауто-пут то им се не допада, рекао је Ђукановић и додао да је то једна група људи која ујутро мрзи себе а поподне цео свет, као и да они по твитеру сеју ту мржњу.

 

За Србију је добро што се Вучић састао са Помпеом

Ђукановић је, говорећи о састанку председника Александра Вучића и државног секретара САД Мајка Помпеа, истакао да је то можда најбитнија активност ове године шефа наше државе.

Састати се са државним секретаром САД, са државним секретаром силе која о свему суштински одлучује, имати тако присан разговор, ићи на ручак са њим - то све показује и њихово уважавање нас и њихову жељу да се што активније укључе, а свакако и наш паметан потез да са онима који највише одлучују пробамо да пронађемо заједнички интерес, рекао је Ђукановић.

Свакако да се наши интереси не поклапају у потпуности, они су признали независност Косова, али по први пут се дешава да немају тако ригидан став да морамо да признамо независност, него да желе да чују нас и залажу се да Приштина укине таксе и да се настави дијалог, оценио је Ђукановић.

Како сматра, то показује да "дувају другачији ветрови“ и да може да се оствари нека корист и за нас.

Искрено мислим да Приштина неће прихватити да укине таксе, јер они очекују изборе у САД, јер се надају некој другој администрацији и плашим се да ће наставити са суицидним и сулудим потезима - суицидним по Србе, јер свој народ и читав регион доводе у озбиљан проблем, наглашава Ђукановић.

Као што видите ми са свима сарађујемо, са ЕУ, Русијом, Кином, САД...ми се трудимо да остварујемо своје интересе и мислим да је то најбољи могући пут, истиче Ђукановић.

Како наглашава, ми можемо да живимо у замрзнутом конфликту, јер то није добро ни за једне ни за друге.

Ви ћете доћи у ситуацију као некада Британци и Ирци, уморите се од сукоба. Ја мислим да и ми и Албанци морамо да се договоримо, како ћемо да живимо. Ми једни друге не можемо да истребимо и ја не разумем како људи то не разумеју. Морамо да се договоримо, јер је бесмислено да ратујемо. Али чини ми се да са њихове стране нема те тренутне расположености, рекао је Ђукановић.

 

 

Извор: ТВ Пинк