Вести

Ђукановић: Твитер спроводи најгору цензуру према неистомишљеницима

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић избрисао је налог са Твитера и рекао да је реч о "злочиначкој“ мрежи у смислу најгоре цензуре према неистомишљеницима.

Ђукановић је рекао да је то мрежа где своје фрустрације лече пре свега разни радикални левичари и либерали.

"Од када су почели са цензуром ја сам се искључио. Просто ту је немогуће водити пристојну комуникацију", навео је Ђукановић.

Како је приметио, претње силовањем и убиством су нормалне, али када Доналд Трамп напише да је за њега гласало 75.000 људи, онда га искључе.

"Пазите колико су те друштвене мреже моћне. Када једна мрежа може још увек актуелном председнику Америке да укине налог, шта може да уради другим државницима у свету", рекао је Ђукановић.

Указао је да све више важи правило, ако ниси на друштвеној мрежи – ти не постојиш.

"Практично када те избаце са Фејсбука, Јутјуба, Твитера не можеш да водиш политичку кампању. Телевизије су готово небитне јер то што неко каже у емисији чуће само они који је гледају, а све остало се дели преко друштвених", истакао је Ђукановић.

Говорећи о Твитеру и Фејсбуку, он је навео да је реч о политичким пропагандистима лево либералне радикалне опције и свако ко другачије мисли је збрисан.

"На пример Парлер мрежа је у последњих месец дана постала веома популарна, то су Трампове присталице направиле као алтернативу Твитеру. Постала је најпосећенија мрежа. Најхитније је укинута са гугл стора, епл стора, Амазон јој је отказао хостинг. Ово је најгори фашизам. Сви ће морати полако да траже алтернативне начине комуникације на интернету", истакао је Ђукановић.

Како је додао, ово је најгора дигитална диктатура.

"На мрежама које су постале мејнстрим не можете више без последица да изнесете политичко мишљење", истакао је Ђукановић.

 

 

Извор: ТВ Пинк