Вести

Ђукановић: Вучић прислушкиван са намером да га свргну са власти

Владимир Ђукановић, члан Председништва Српске напредне странке говорио је о афери Јовањица, Дијани Хркаловић, као и предстојећим изборима.

"То је била озбиљна паралелна државна структура, која је имала страну логистику. То је била паралелна војска, која је могла да убије кога год хоће, када год хоће и да изврши државни преврат. Они су то припремали, имали су сараднике у владајућој структури у сарадњи са опозиционим лидерима. То је била опасна симбиоза. До првих сазнања сам дошао 2016. године. Да је ово потрајало још пар месеци, мислим да би се све трагично завршило, поготово по брата председника Србије, Андреја Вучића... Да се овако није завршило, ишли би на физичку ликвидацију. Ишли би на то да емотивно сломе Вучића, а онда би они преузели државу уз страну логистику", истакао је Ђукановић.

Ђукановић је нагласио да се цела прича односи на оне који не избијају из страних амбасада и свирају гитаре по њиховим травњацима.

 

Случај Колувија

"Устав из 2006. године је донела гарнитура која ме напада, и у време када је био Бошко Ристић на челу, није им сметало, а сада им смета... Можда имају страх да неће моћи да харају правосуђем. Не знам шта сам ја лоше урадио, нисам Колувију интервјуисао на јутјуб каналу, нисам прекршио ниједан закон. Фаза истраге је завршена, човек има право да каже нешто у своју одбрану... Све што је рекао је у мојој емисији, рекао је и у уводном излагању. Забрањена је била јавност на суђењу, осим новинара који су извештавали, али они нису пренели оно што је он рекао, наводно због короне. Човек није прекршио ниједан закон, дао је интервју у свом стану", рекао је Ђукановић.

"Када сам погледао предмет, сви докази који су прикупљени у случају Јовањица су контаминирани. Дрецун је рекао да се сви позиви издвоје, оптужница би одмах пала... Ти људи су мимо закона прикупљали доказе, желели су да преко Андреја Вучића сруше председника Србије", рекао је Ђукановић.

"Шта ће њима Скај телефони? Шта ће бившем министру и Дијани Хркаловић скај телефони? Што је њима то било потребно, заиста немам појма. Кадрирање у државним институцијама треба да буде јако озбиљно и не треба било ко да долази на главне позиције", закључио је Ђукановић.

 

Кандидатура председника Вучића

"Разумем Вучића што је рекао да ће размислити да ли да остане на челу странке и да ли ће се кандидовати за председника државе на предстојећим изборима. Слабо идем у странку, разочаран сам појединим колегама, част изузецима. Има ту часних људи који би све дали да следе своје идеале, али има и оних који нису стали у заштиту председника Вучића и државе. Лицемерје је оно што не могу да поднесем", закључио је Ђукановић.

Додао је да се нада да ће руководство Српске напредне странке чинити млади људи.

"Ја се надам да ће бити руководство младих људи, видим често да их нападају јер су бољи 10 пута од ових из опозиције, драго ми је што имамо ту академију, она школује будуће кадрове. Најбољи примери су избори у Мионици и Неготину. Ако видите БГ табле у Неготину, највише их је имала Народна странка. Кажу нашли су списак, па наравно да пратимо ко излази, то није противзаконито, ДС је то увела, наравно да радимо кампању сигуран глас. Припремају јавност, страшна крађа се спрема, ви лажете, људи вас неће, једва сте скупили потписе за листу. Тај инцидент који је био, они су га изазвали, активиста Народне странке га је изазвао, слободно браните изборни резултат, то је 13 одсто, то је Вук Јеремић јуче рекао", рекао је Ђукановић.

 

 

Извор: Ало/ТВ Прва