Вести

Ђурић: Биће много нових лица у влади, сутра и о партнерима

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић рекао је да ће у новој Влади бити много нових лица и нове енергије, а да ће се сутра на седници Председништва разговарати и о саставу будућег кабинета Ане Брнабић и о потенцијалним коалиционим партнерима.

"Сутра ћемо се, уверен сам, окупити око политике будуће Владе, политике брзог напретка Србије, економских реформи, реализације пројекта Србија 2025", рекао је Ђурић.

Ђурић је поручио да ће нова Влада бити формирана на начин који треба да гарантује реализацију брзог економског напретка Србије, институционалних реформи, очувања КиМ, односно државних и националних интереса, али и борбе против организованог криминала и корупције.

"Мислим да је то оно око чега ћемо се сутра уједињенити и послати снажну поруку да је СНС носилац развоја наше земље", навео је Ђурић.

Упитан о најави да ће у новој Влади бити много жена, Ђурић је рекао да подржава да жене буду што је могуће више заступљене и да је уверен у то да ће даме које буду чланице будуће Владе бити изабране не зато што су жене, него зато што су стручне, квалификоване и способне.

"Председник Александар Вучић инсистира на томе да жене буде равноправно третиране и заступљене као и мушкарци у свим државним органима", напомиње Ђурић.

Упитан о наводима да ће Канцеларија за КиМ, чији је до скора био директор, прерасти у министарство, Ђурић је навео да Србима на КиМ и запосленима у Канцеларији форма није нешто што је важно, већ оно што је суштина.

Ђурић је прецизирао да је суштина у томе да је Канцеларија успела да у претходним годинама буде "жила куцавица" за везу нашег народа на КиМ са државом Србијом и да је у оквиру плана председника Вучића реализовано 349 пројеката подршке нашем народу.

"И кабинет премијерке и премијерка Ана Брнабић лично је урадила много да Канцеларија има пуну институционалну подршку, с обзиром на то да ће то бити у том погледу Влада континуитета подршке Србима на КиМ, мислим да је то оно што је људима најважније", закључио је Ђурић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва