Вести

Ђурић: Међу Албанцима влада велика нервоза

Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама г. Марко Ђурић је говорио о протестима које организују Албанци у Америци.

Приштински политичари и албански лобисти константно покушавају да на сваком кораку представе Србију као главног кривца за сва недела на Косову и Метохији, али и у региону.

Албански лобисти организују протесте у САД којима ће се придружити и бошњачка и хрватска заједница, а Ђурић је нагласио да међу Албанцима влада велика нервоза, која је разумљива.

"Свако има право да протестује, у Њујорку могу мирно да протестују, овде нема јединица РОСУ, нико неће да их малтретира. На протесту испред конзулата Србије се окупило значајно мање људи него на прослави 140 година дипломатских односа Србије и САД, поруке пријатељства су биле одличне", рекао је Ђурић.

Ђурић је додао да Србија на сваки могући начин постаје све снажнија и да се од међународне заједнице очекује да испуни своје обавезе.

"Разумем нервозу која влада међу Албанцима, овде се више не чује само њихов глас, само у протеклих пар дана срео сам се са 9 конгресмена, а друго, Србија на сваки начин снажи, отуда мржња према Вучићу, али то не треба да нас брине. Ми очекујемо од међународне заједнице да испуни своје обавезе, Србија ће своје испунити, али не треба о томе да размишљамо ако се омогући спровођење Бриселског споразума, проблем је што се ћути пред изјавама представника у Приштини да неће да испуне споразум", изјавио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Курир