Вести

Ђурић: Наставићемо да се боримо за интересе грађана Србије

Од почетка пандемије грађани Србије добили су по 160 евра државне помоћи, док су пензионери добили по 50 евра више. На пакет помоћи грађанима и привреди држава је до сада потрошила скоро осам милијарди евра.

Будући да се крај пандемије не назире, док се епидемијска ограничења враћају поставља се питање да ли држава треба да определи нова средства у исту сврху и за 2022. годину.

О томе у дебати је расправљала члан Главног одбора Српске напредне странке и народни посланик Невена Ђурић.

"Србија је у претходном периоду остварила велики успех на оба фронта. И у борби за здравље грађана и у борби за спас економије. Реаговали смо правовремено и ефикасно, и дефинисали три пакета мере помоћи привреди, чија је вредност око 8 милијарди евра", рекла је Ђурић.

"Ми данас имамо државу која има јаку економију и стабилне финансије и можемо да подржимо нашу привреду и грађане, и радићемо то и у наредном периоду кроз повећање плата и пензија. Пружићемо подршку нашим најстаријим суграђанима у виду једнократног давања, и кад год постоји простор у буџету Републике Србије пружаћемо подршку и помоћ онима којима је она најпотребнија. За разлику од тајкунско-мафијашко-лоповског режима у чије време се новац сливао на рачуне њихових приватних фирми, ми данас радимо све оно што је искључиво у интересу грађана Републике Србије. И поменутом лоповском режиму није било довољно то што су упропастили и уништили нашу земљу, већ сада по белом свету причају највеће гадости о Србији и српском народу, о истом оном народу за који ни у једном тренутку ништа нису учинили. А Српска напредна странка и Александар Вучић ће и у наредној години и у наредном периоду радити све у интересу грађана Републике Србије и борити се још више и јаче", рекла је Ђурић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1