Вести

Ђурић: Пуноправно чланство у ЕУ остаје стратешки приоритет Србије

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Марко Ђурић истакао је у разговору са шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелеом Жиофреом да је за нову Владу Србије, као владу континуитета, пуноправно чланство у Европској унији стратешки приоритет, те да Србија поштује европске вредности и жели да допринесе заједничком просперитету и миру у Европи.

Министар Ђурић је, такође, објаснио да ће наша спољна политика бити утемељена на државним и националним интересима, али да ће то бити и политика пружене руке и сарадње са пријатељима и партнерима у свету.

Намера Србије је, према речима министра Ђурића, да са обновљеном енергијом приступи сарадњи са ЕУ и раду на промени перцепције наше земље у многим државама чланицама.

Србија, како је констатовао министар Ђурић, има и недвосмислен економски интерес да још ближе сарађује са ЕУ, будући да је ЕУ наш највећи партнер и када је реч о извозу робе и услуга и када је реч о приливу страних директних инвестиција.

Министар Ђурић је оценио и да добри односи које Србија има са бројним ваневропским земљама могу бити заједнички политички и економски ресурс Србије и ЕУ.

 

 

 

Извор: Танјуг