Вести

Ђурић: Сраман и кукавички напад на нашу младост на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић захтева да се хитно идентификују и ухапсе особе које су синоћ пуцале на српску децу у Доњој Брњици код Приштине.

Ђурић оценује инцидент као сраман и кукавички напад на "нашу младост на Косову и Метохији", те поручује да мора бити расветљен као апсолутни приоритет.

Један од нападача је испалио метак у близини деце и довео у опасност људске животе, и према таквима не може и не сме бити милости, рекао је Ђурић.

"Безбедност деце, које год националности она била, мора бити ствар општег консензуса и минималне сагласаности, јер како можемо да радимо на помирењу и стварању стабилног и безбедног окружења на Косову и Метохији док постоје људи који сматрају да могу некажњено да деци прете пиштољима", рекао је Ђурић

Не улазећи у околности под којима се "дивљачки напад" догодио, Ђурић подсећа да су српска деца убијана и рањавана на Косову и Метохији у нападима терориста и да зато инциденти ове врсте могу имати несагледиве последице и изазвати неконтролисане реакције.

Ђурић је рекао да постоје снимци напада, због чега сматра да не може бити никаквог оправдања за спорост или нереаговање полиције.

 

 

 

Извор: Танјуг