Вести

Ђурић: Србија може да се води само радом, поштењем и марљивошћу

Србија може да се води у будућности само радом, личним примером, поштењем и марљивошћу, и то је порука коју је председник Александар Вучић послао јуче на заједничкој седници Главног и Извршног одбора СНС, изјавио је данас потпредседник Главног одбора странке Марко Ђурић.

"Вучић је послао поруку да треба да учимо од најбољих и, да бисмо уживали подршку и поверење, морамо и сами да будемо најбољи. То је оно што нас чини другачијим и бољим од других странака", рекао је Ђурић.

Ђурић је навео да се унутар странке не гледа благонаклоно на отуђивање од грађана и да се боримо против "функционерског менталитета у странци". Додао је да је председник јуче подсетио на то шта је СНС пре седам година наследила од претходне власти, у чије време је изгубљена Црна Гора, Косово прогласило независност, угашено 400.000 радних места...

"У наше време, не само да ништа није изгубљено, него смо почели да се враћамо у игру по разним питањима. Српска позиција и разговор о српским интересима поново су на агенди великих сила и Србија се пита о будућности КиМ, а била је потпуно избачена", рекао је Ђурић. Уз то, додао је, значајно је смањена незапосленост, долазе инвеститори и отварају се фабрике. За то је, подвукао је, потребна политичка стабилност, а да би било стабилности странка и сви функционери имају обавезу да се понашају примерено.

"Да се не понашамо као 'жути', када су злоупотребили поверење народа и постали бахати и осиони. Зато смо јуче експлицитније него икада чули јасну поруку упозорења - немојте да мислите, ако сте члан странке, да можете да будете заштићени", рекао је Ђурић.

Он је навео да је и у затвореном делу седнице речено да ће поједини од оних који су можда и тапшали и претварали се да подржавају политику чистих руку, тек видети колико озбиљно странка мисли.

Ђурић је рекао и да је бити на челу Србије у овом тренутку "ужасно психофизичко, морално и емотивно искушење", и приметио да је у српском менталитету да никад нису задовољни, али да председнику Вучићу не може да се оспори да је човек који непрекидно ради.

"Он је отворио више фабрика него што су претходни у предизборним кампањама обишли сва та места. Они се задовољавају да на Твитеру нешто откуцају, да некога 'опљуну', да против некога изнесу ружну реч и мисле да се тако влада и Србија води у будућност", рекао је Ђурић. Истакао је да му је драго што је Србија обележила 20 година битке на Кошарама у време НАТО агресије.

"Мислим да смо почели први пут да се нашим јунацима на достојан начин одужујемо. Не заборавите да Албанци свакога дана тамо где су праћком гађали комби српске полиције организују церемонију и прославу, а камоли за овако јуначке епопеје као што је борба на Кошарама", рекао је Ђурић.

Подсетио је и да је недавно боравио у посети Кини, где је учествовао на међународном форуму у граду Чонгћингу на коме је Србија и њена делегација третирана неупоредиво боље него други европски партнери зато што знају да Србија води слободну, самосталну и независну политику.

Ђурић је навео да се код Кинеза много тога заснива на личним односима и пријатељству и да то што је кинески председник Си Ђинпинг изградио добар лични однос с председником Вучићем значи да су свима, од највишег до најнижег нивоа, широм отворена врата за сарадњу с Кином.

"Ми у овој генерацији имамо историјску шансу да од Србије направимо неку врсту хаба, центра за сарадњу у најмању руку овог дела Европе са Кином и на томе могу да профитирају и ове генерације, али и наша деца и унуци, ако будемо паметни", закључио је Ђурић.

 

 

извор: Танјуг/Хепи тв