Вести

Ђурић: Србија одскаче по нивоу развоја инфраструктуре и добрим односима у региону

"Србија одскаче озбиљно. Посматрају нас као део ширег региона, али ми рапидно одскачемо по нивоу развоја инфраструктуре, економији, добрим односима у региону. Људи који су у Америци храњени негативним мишљењем о Србији сад имају друго мишљење", рекао је Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама г. Марко Ђурић.

"Имамо најдинамичнији раст привреде у Европи. То се не дешава ни код њих. Они иза себе имају долар који је светска резервна валута, а ми морамо сваки наш динар да мудром одговорном паметном макроекономском политиком да зарадимо", рекао је Ђурић.

"С друге стране оно што ме не радује то су унутрашња трвења. Пређене су границе доброг укуса и пристојности", истакао је Ђурић.

"Председник Вучић има политику која Србији ствара боље услове, бољу инфраструктуру, бољу перспективу  у свету као и у земљама у региону. Залагање Србије за затварање граница у земљама у региону, то је балканска иницијатива која је наишла на добро прихватање у Америци", рекао је Ђурић.

"Теодосијевић је осуђен кршењем Бриселског споразума. Влада Србије доста улаже на српске територије на Косову. За неколико месеци Србија ће добити кућу за понос у САД. Срби у САД добиће и нову дигиталну платформу за повезивање. Бићемо задовољни том динамиком. Наша активност је вишеструко већа него што је била у деценијама за нама", истакао је Ђурић.

 

 

Извор: ТВ Хепи