Вести

Ђурић: Српске жртве неће бити бачене у сену

На данашњи дан обележава се 18 година од убиства 14 српских жетелаца у селу Старо Грацко код Липљана, а директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да се карактер једног друштва одређује и по његовом односу према жртвама и поручио да Србија неће дозволити да ове и све друге жртве буду заборављене и бачене у сену.

"Србија ће наставити да подржава борбу породица да се сазна истина о убицама, не прихватам срамно нечињење правосудних институција које немају ништа да понуде осим затварања случајева и затурања доказа", навео је Ђурић у спомен соби "Косметске жртве".

Он је додао да ће Србија наставити да подржава породице жртава и њихову борбу "свим институционалним капацитетима којима располаже".

"Правда је некада спора, али ако смо истрајни, достижна. Никада није касно и то је порука и за злочинце и за породице жртава", рекао је Ђурић.

Обележавању убиства српских жетелаца присуствовао је и новоизабрани заштитник грађана Зоран Пашалић, а Ђурић је рекао да је то знак другачијег односа ове институције према КиМ, јер се до сада из "необјашњивих разлога" заштитиник грађана није бавио грађанима на Косову и Метохији.

 

 

извор: Танјуг