Вести

Ђурић: Велика победа Срба на КиМ, наставићемо да се боримо

Ово је велика победа Срба на КиМ, наставићемо да се боримо, изјавио је вечерас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић поводом победе Српске листе на изборима за градоначелнике у четири општине на северу Косова.

Ђурић је рекао да су српски кандидати у све четири општине на северу КиМ остварили велику победу, истичући да је Српска листа у Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и у Зубином потоку остварила победу "и у апсолутним бројевима и појединачно као политичка организација Срба на КиМ".

Он је истакао да је данашњи резултат већи и бољи него 2017. године.

"Ово је пропаст и неуспех оних који су позивали на бојкот ових избора, неких неодговорних и политичких чинилаца у Србији и пропаст настојања Приштине да кандидујући Албанце у срединама где више од 90 одсто чине Срби преузму контролу над севером", рекао је Ђурић.

Како је рекао, резултат на изборима је и велики успех у борби за јединство са Републиком Србијом и у борби за јединство саме државе Србије.

"Наши људи, наши сународници на КиМ својим гласовима сачували су своја огњишта, показали су одговорност према држави Србији, љубав према Србији и спремност да и у немогућим условима препознају шта је одговорна и озбиљна политика коју су данас подржали", рекао је Ђурић.

Он је истовремено честитао и свим "људима који су самопрегорно радили", истичући да се данас потврдила пословица "Само слога Србина спашава".

"Наставићемо да се боримо. Нема опуштања, сваки дан је нова борба, а ова победа је нова одговорност да се ради озбиљније и боље", закључио је Ђурић.

 

 

Извор: Танјуг