Вести

ДС користи невољу Ужичана

Демократска странка је брод који тоне, а то њеним лидерима никако не смета да се очајнички отимају о кормило тог политичког Титаника. У тој њиховој агонији изгледа да им је најлакше да своју пропаст забашурују тако што сваког дана бесомучно траже оставку министра енергетике проф. др Зоране Михајловић.
 
По ко зна који пут због грађана Србије, а не због лидера ДС-а који су изгледа глуви код ушију, понављамо да су ово Министарство и Агенција за заштиту животне средине први упозорили на могућност загађења језера Врутци почетком децембра прошле године.
 
О свим резултатима испитивања хемијских и биолошких параметара квалитета вода које је обавила Агенција су, још почетком августа 2013. године, у форми извештаја, обавештене надлежне институције, укључујући Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарство здравља, односно ЈВП "Србијаводе".
 
Према програму мониторинга статуса вода, Агенција за заштиту животне средине је испитивала квалитет воде акумулације Врутци у 2011. и 2012. години. Ни у једном од ова два испитивања није утврђено повећање присуства алги. Ови резултати, поред тога што су објављени у наведеним извештајима, експлицитно су обрађени и у Извештају о стању животне средине за 2011. годину, односно Извештају о стању животне средине за 2012. годину.
 
Оба извештаја достављена су на мишљење надлежним министарствима у току 2012, односно 2013. године, те усвојени од стране Владе Републике Србије, односно од стране Одбора за заштиту животне средине, Скупштине Републике Србије и то једногласно. 
 
И поред свега тога ДС-у изгледа није стало до чињеница, већ користи невоље грађана Ужица за своју јефтину политичку промоцију. Када им је већ тобоже стало до здравља људи зашто упорно прећуткују чињеницу да је један од власника мини хидроелектране, која је значајно допринела загађењу водозахвата, управо високи функционер ове странке Александар Ћириловић, који је у тренутку добијања дозвола и пуштања мини хидроелектране у рад био председник савета за енергетику ДС.
 
Можда би прави назив за овакво понашање била она народна да се ДС поноси оним чега се паметан стиди.