Вести

Гашић на промоцији новог симулатора превртања возила

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић поручио је на Сајму аутомобила где је представљен нови симулатор превртања возила, да је визија нула погинулих у саобраћају императив у којем ће Министарство унутрашњих послова са својим партнерима истрајати.

Министар Гашић захвалио се Агенцији за безбедност саобраћаја и Ауто-мото савезу Србије који, активно пружају допринос остварењу ове визије и заједно са припадницима Управе саобраћајне полиције активно раде на едукацији грађана и превенцији.

Министар Гашић нагласио је да је у Републици Србији евидентирано више од 1,5 милиона нових возила, да је изграђено више од 470 километара нових ауто-путева и да су превенција и едукација становништва кључне како бисмо осигурали безбедност на путевима.

Министар Гашић је апеловао на грађане да поштују саобраћајне прописе, не возе под дејством алкохола и психоактивних супстанци, да не користе мобилни телефон, као и да користе сигурносни појас који им приликом саобраћајних незгода може спасити живот и умањити последице.

 

 

 

Извор: Танјуг