Вести

Гојковић: Пронашла сам уговоре на којима су потписи вођа мафије

"Наишла сам, уз помоћ запослених у Министарству, на документе који нису могли да се заврше без помоћи из самог Министарства. Верујем да ће се открити како је дошло до тога да на одређеним уговорима освану баш њихови потписи", изјавила је Гојковић.

Министар културе и информисања Маја Гојковић изјавила је да је истражним органима предала документа која указују на повезаност криминалне групе Вељка Беливука са државним функционерима, а везано за област културе.

Гојковић је изјавила да нико није могао да претпостави да су криминалне групе “пустиле пипке” и у делове културе, те да су откривени и одређени уговори, на којима стоје потписи оних који су етикетирани као вође мафије.

Видим да се о томе и даље не прича, па претпостављам да је истрага и даље у току. Наишла сам, уз помоћ запослених у Министарству, на документе који нису могли да се заврше без помоћи из самог Министарства. Била сам шокирана, није ми било свеједно и јасно је да су то врло опасни људи. Имам свест да морам да се борим против тога, да немам права да било шта сакривам ради свог мира, и зато сам однела и предала папире. Верујем да ће се открити како је дошло до тога да на одређеним уговорима освану баш њихови потписи, рекла је Гојковић.

Истиче да на тим документима нема потписа оних који су пре ње обављали функцију министра, али да је јасно да без помоћи из Министарства овакви уговори не би могли бити потписани.

Видим да се већ помињу нека места, неки пословни простори, ето то могу да кажем, а који су повезани са овим криминалцима. Близу смо да се све разоткрије и да се открије како је овај ланац ишао и преко Министарства културе, рекла је Гојковић, додајући да је опрезна у изјавама јер је у току истрага и да верује у нашу полицију и правосуђе.

На питање “на кога сумња” од министара, Гојковић каже да не сумња ни на кога, али да прати медије и из њих може да се назре да ли је неко и ко од министара знао шта се дешава. Председник Вучић је, каже, био “крајња мета”, а томе сведочи и чињеница да је био прислушкиван. Јасно је и да је прислушкивање имало подршку из МУП.

Очигледно да се изузетно вешто радило, а под изговором људи из МУП да су радили по туђем налогу, рекла је Гојковић.

 

 

Извор: ТВ Пинк