Вести

Јоксимовић и Бекман: Зелена агенда као нова тема сарадње

Министар за европске интеграције и интернационални секретар Српске напредне странке Јадранка Јоксимовић разговарала је са Норбертом Бекманом, директором Фондације Конрад Аденауер у Србији (КАС) о процесу европских интеграција наше земље, као и о даљем унапређењу сарадње између Српске напредне странке и ове немачке фондације.

Јоксимовић и Бекман размотрили су даљу перспективу преговора о чланству Србије у ЕУ, пре свега о очекиваној мапи пута по којима ће се ти преговори одвијати у складу са новом методологијом Европске комисије. Нарочито је било речи о реформама и о начину организације преговора по кластерима, који обухватају шест кровних заједничких политика ЕУ. Као посебно важна реформска област, коју КАС може додатно да подржи, дефинисана је она која обухвата теме "зелене агенде", јер у значајној мери утиче на квалитет живота свих грађана, на развој и одрживост економског развоја и Србије и ЕУ.

Разговарало се и о плановима о страначкој сарадњи у овој години, односно о подршци фондације програмима политичке едукације активистима Српске напредне странке, како би стекли додатна знања и вештине и тиме допринели развоју Србије као демократског европског друштва.

 

 

 

Извор: Танјуг