Вести

ЈОШ ЈЕДАН УСПЕШАН ДАН АКТИВИСТА СНС-А У АКЦИЈИ „ПОМОЗИМО КОМШИЈИ“

У оквиру акције „Помозимо комшији“ коју је покренула Српска напредна странка, а у циљу помоћи суграђанима којима је помоћ најпотребнија током хладних зимских дана, активисти СНС-а широм Србије још једном су показали солидарност на делу.

Само у току данашњег дана, на подручју целе Србије, реализоване су многобројне активности које су умногоме олакшале живот наших суграђана.

Тако су омладинци ОО Инђија помогли око чишћења снега старијим суграђанима испред њихових домова,  док је у организацији ОО Ковачица од снега очишћен прилаз Дому здравља.

Активисти СНС ОО Љубовија обезбедили су превоз и огрев једној старијој суграђанки, док су активисти ОО Рума помогли двема старијим суграђанкама, од којих је једна непокретна, тако што су очистили снег и лед са прилаза њиховој кући.

У Барајеву су чланови ОО Барајево чистили снег испред домова старих и немоћних лица у насељу Караула.

Бор је такође показао велику солидарност и бригу за своје суграђане, како оне најмлађе, тако и оне који припадају социјално осетљивим категоријама. Активисти ОО СНС Бор очистили су од снега прилазе испред дечијег вртића "Дечија радост", као и Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Мозаик".

У Опову су старе и болесне суграђане чланови ОО СНС Опово одвозили на лекарске прегледе, док је СНС Лебане формирало екипе медицинске струке, које су стално на терену и помажу старим и немоћним лицима.

Акција „Помозимо комшији“  данас се наставила и у Белој Паланци. Чланови Српске напредне странке обезбедили су старијим суграђанима превоз до белопаланачког Дома здравља, и то за  старије људе који живе у селу Вргудинац и Доњој Коритници. Такође, за кориснике Дневног боравка за стара лица у Белој Паланци, данас је обезбеђен превоз до Дневног боравка како би и даље несметано могли да користе услуге овог вида ванинституционалне заштите.

У Лесковцу су активисти СНС чистили снег испред Пољопривредне саветодавне стручне службе у како би омогућили пољопривредним произвођачима несметано подношење захтева за субвенције.

Такође, у наставку акције " Помози комшији", око 20 чланова омладине ОО СНС Рашка данас је учествовало у чишћењу снега и леда по тротоарима и путевима МЗ Баљевац.

У Владимирцима су чланови ОО СНС Владимирци обишли угрожене породице и  уручили им пакете помоћи.

Активисти СНС-а из Трговишта чистили су снег испред Дома здравља у Трговишту, ОШ "Бранко Радичевић“, и стамбене зграде у Улици kраља Петра Првог Карађорђевића..

ОО СНС Аранђеловац организовао је чишћење градских главних и споредних улица, тротоара, паркова, степеница, прилаза школама и вртићима, чиме је показао ажурност у акцији "Помозимо комшији".

Омладина општинског одбора Српске напредне странке у Младеновцу очистила је од снега и леда прилаз Дневном боракву за децу и омладину ометену у развоју у МО "25. мај", двориште у тој установи и стазе које корисници користе за шетњу, као и прилаз објекту који користе доставна возила за дистрибуцију хране.

Активисти и чланови ОО СНС Нови Београд очистили су пешачку стазу испред основне школе ,,Надежда Петровић“, приступне пешачке стазе у Улици Луја Адамича и Џона Кенедија, као и дечије игралиште. Посипали су со и на залеђеним пешачким стазама у Блоку 71, Блоку 72 и у насељу Милеве Марић Ајнштајн. Снег је очишћен са прилаза зградама, на аутобуским стајалиштима, платоу испред тржног центра Фонтана, вртићу, као и на прилазу Високој туристичкој школи. У оквиру исте акције, активисти ОО СНС Нови Београд посетили су суграђанина који је задобио трајне повреде након саобраћајне незгоде и понудили му помоћ око набавке намирница и лекова.

Ово је још само један у низу успешан дан у акцији „Помозимо комшијама“ која је покренута на иницијативу Српске напредне странке,  и која се успешно спроводи у свим деловима Србије.

Циљ нам је да се овом акцијом подигне свест код свих грађана о бризи за суграђане којима је помоћ најпотребнија, јер само заједно можемо учинити да Србија буде боље и лепше место за живот.

Српска напредна странка и даље наставља са овом акцијом.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА