Вести

Јовичић : Поставићемо темеље за одговорну власт

Шеф одборника Српске напредне странке у Скупштини Београда Александар Јовичић најавио је да ће Влада ускоро саопштити ко ће бити чланови привременог већа које ће управљати Београдом до избора и истакао да ће СНС представљати нестраначке личности, које имају огромно искуство.

Привремени орган ће се бавити неодложним обавезама, техничким стварима, како би град могао да функционише, рекао је Јовичић, гостујући у Дневнику РТС и напоменуо да ће разрешење директора предузећа спадати у овлашћења привременог органа.

Привремено веће ће имати овлашћење и да постави вршиоца дужности директора који ће унапредити рад комуналних делатности.

- Потрудићемо се да улице буду чисте, грађани задовољни и да поставимо темеље за одговорну власт -навео је Јовичић.

Нама није стало да у већу буде неко из СНС, већ да имамо одговорну политику, истакао је Јовичић.

- Град ће најнормалније фукнкционисати, предузећа ће радити пуним капацитетом - рекао је Јовичић и истакао да ће се анализирати како су до сада радила јавна предузећа.

На питање да ли ће Демократска странка учествовати у привременој управи, Јовичић је рекао да су и лидер странке Драган Ђилас и шеф посланика Борислав Стефановић рекли да не желе да учествују у “Вучићевом” привременом већу.

Говорећи о Живораду Анђелковићу, кандидату којег је ДС био предложио, Јовичић је рекао да ће докази о учествовању тог кандидата у разним аферама бити прослеђени “свима којима треба да буду прослеђени”.

- ДС неће бити у управи јер се нећкају, а ми мислимо да се треба понашати одговорно - рекао је Јовичић, који није желео да коментарише да ли ће ЛДП учествовати у управи.

Шеф одборника СНС је, међутим, рекао да је добродошла помоћ свих који желе добро грађанима, како ЛДП, тако и ДСС, па чак и ДС када желе нечим добрим да допринесу.

Када је у питању рад привремене управе, Јовичић је рекао да ће се креирати политика за 2014. годину, социјална и економска политика.

- Будућа власт ће организовати и канцеларију за брзе одговоре - најавио је Јовичић.

Миличковић: У привременом већу два представника СНС

Члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Милосав Миличковић изјавио је данас да ће у привременом градском већу у Београду бити пет чланова, од којих ће два бити из СНС, а по један из СПС-а, ЛДП-а и ДСС-а.

Миличковић је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк, рекао да очекује да ће већ у току дана или најкасније сутра Влада Србије донети одлуку да представници СНС учествују у том већу и изразио наду да ће председник тог већа бити из СНС.

Он је рекао да он неће бити у том већу, јер сада обавља одговорну функцију председника општине Раковица, да међу представницима СНС у већу неће бити ни Горан Весић, а на питање да ли ће бити Синиша Мали, одговорио је да то још не зна - “то ћемо видети”.

Члан Председништва СНС је рекао да је ДСС предложила у привремено градско веће шефа одборничке групе ДСС-а Андреју Младеновића који би, како је оценио, био добар кандидат и да ће градски избори бити у фебруару или најкасније у марту.

Миличковић је рекао да није било разговора о томе да у исто време када и локални, буду одржани и парламентарни избори и да Влада Србије добро ради.

- Уколико се у међувремену нешто деси, па било ко буде незадовољан начином, захтевима и високим стандардима које је успоставила наша странка, онда у том случају можемо да идемо на изборе, али нам избори у овом тренутку не требају - додао је Миличковић.

Упитан о могућности смене директора појединих предузећа, Миличковић је одговорио да ће најпре бити размотрен њихов рад и финансијски извештај и да има замерки на рад многих јавних предузећа, међу којима је и Јавно стамбено.

Миличковић је изразио уверење да ће учешће представника СНС у привременом градском већу допринети бољем животу Београђана и најавио да ће се домаћински управљати градом, буџетска средства наменски користити, а грејање и превоз бити бољи и град чистији.