Вести

Јовичић : Размотрити прекид сарадње са БусПлусом


Шеф одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини Београда Александар Јовичић негирао је данас да систем БусПлус почиње да даје резултате и истакао да је неопходно озбиљно размотрити опцију прекида сарадње са том фирмом.

Јовичић је у писаној изјави медијима навео да је приход од наплате карата у градском превозу у јулу 2012. године износио 557 милиона динара, а у јулу ове године 549 милиона и нагласио да је у међувремену запослено још 700 контролора са циљем да побољшају наплату карата и допринесу повећању прихода.

"То се није десило и забележен је мањак од осам милиона у односу на исти период прошле године. Овим последњим потезом је погоршана и онако лоша ситуација у градском превозу, а за то време БусПлус и даље узима својих 8,53 посто", каже Јовичић.

Према његовим речима, зато је неопходно озбиљно размотрити опцију прекида сарадње са том фирмом чије пословање иде на штету грађана Београда.

"Управо због тога још једном позивам надлежне да редефинишу своју политику јавног саобраћаја, јер је очигледно да се оваквим поступањем проблем не решава", нагласио је Јовичић.

Он је подвукао да се у претходном периоду могло чути од појединих градских челника да је стање у градском превозу Београда боље и да систем БусПлус коначно почиње да даје резултате, што према подацима којима СНС располаже - није тачно.


Извор - Танјуг